Alterglob kizárás

Puch – Szanyi vesztett, szentesítve a Mesterházy – Gyurcsány paktum

A baloldali fiatalokat tömörítő AlterGlob Tagozatot kizárták a pártból

mno.hu

Szombaton az MSZP Országos Választmánya országos minősítéssel szabad utat adott a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció platform előtt. Az elmúlt napokban ezt már Lendvai Ildikó nyilatkozatai is megerősítették, így a választmány tagjai megfelelő útmutatást kaptak a párt elitjétől.

Szocialista forrásaink szerint, ezzel „a pártban szentesítve lett a Mesterházy – Gyurcsány paktum, mely tartalmilag nagy valószínűséggel már a Gyurcsány Ferenc által évértékelőjében jelzett 2012-es változásokról szól, illetve a következő országgyűlési választások szerep leosztásáról. „

Ez év február 26-án a háttérből előlépő Puch László, pártigazgató nyilatkozatától még aznap elhatárolódott a pártelnöke, a sajtó megjelenést elhibázottnak lépésnek minősítve. A szombati országos választmányi ülés döntése tulajdonképpen a Puch – Szanyi baloldali fordulatot támogató erőcsoport vesztett csatája lett, ezzel elmélyülhet a kialakult párton belüli megosztottság.  Ennek ismeretében valószínűsíthető volt, hogy az új rendszerkritikai baloldal képviseletét felvállaló AlterGlob tagozat nem kap lehetőséget a párton belüli tevékenységre. Az AlterGlob által kiadott „Forráspont” lapban álláspontjukkal kétségtelenül erős kritikát gyakoroltak:„Az AlterGlob egy átalakulási kezdeményezés, mely feladatának tekinti a baloldali fordulat előkészítését az MSZP keretében. Meggyőződésünk, hogy a pártban lévő jelenlegi áramlatok többsége a polgári jellegű liberalizmus hamis dilemmájában vergődik. A párton belüli liberális – konzervatívokról: „a hiteltelenség stigmáját hordozó piac-párti felsőbbrendűség teret hódított a pártban.”

A Társadalompolitikai Tagozat, mely Szili Katalin bábáskodása alatt jött létre 2004-ben, továbbiakban nem folytathatja tevékenységét a pártban.

Nem fogadták el a Progresszív Társaság platformot, megvonták továbbiakban a tagozati minősítést a Munkás és Érdekképviseleti, Felsőoktatási, Vallásos, Dolgozói – Tulajdonosi, Emberjogi és Gyermektagozattól.

A bejegyzés kategóriája: Chili
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.